ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Συστατικά:

1κουτ. ψιλοκομμένος άνηθος
100 γραμ. ψιλοκομμένο κάρδαμο
2 μεγάλα καρότα περασμένα από τον τρίφτη
1/2 κιλό ψιλοκομμένο λάχανο
2 κουτ. Hellman's μαγιονέζα 1
2 καρδιές ψιλοκομμένο μαρούλι
1 κουτ. μουστάρδα
8 κουτ. ξύδι
πιπέρι
4-5 ραπανάκια περασμένα από τον τρίφτη
100 γρ. ψιλοκομμένη ρόκα
1 σελινόριζα
50 γρ.αγγουράκι ψιλοκομμένο τουρσί
2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
το χυμό από ένα λεμόνι
6-7 κουτ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τη σελινόριζα και την χοντροτρίβετε. Για να μην μαυρίσει την περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού.
Στο μπωλ που θα σερβίρετε την σαλάτα βάζετε με γούστο τα υλικά που έχετε ετοιμάσει, δηλαδή το μαρούλι ανακατεμένο με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο από τον άνηθο και λίγο από το ξύδι, την σελινόριζα, τα καρότα, το λάχανο και τα ραπανάκια. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε την ρόκα και το κάρδαμο.
Ετοιμάζετε την σάλτσα : Βάζετε σε μπωλ την μαγιονέζα, την μουστάρδα, το αλατοπίπερο, και προσθέτετε τον υπόλοιπο άνηθο, το υπόλοιπο φρέσκο κρεμμυδάκι και το αγγουράκι τουρσί. Τα κτυπάτε με το σύρμα, προσθέτοντας λίγο - λίγο το λάδι και το ξύδι, έως ότου γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα.
Η σάλτσα σερβίρεται χωριστά ή περιχύνεται πάνω στη σαλάτα. Η σαλάτα σερβίρεται κρύα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου