ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010
ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ
ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ: ΥΛΙΚΆ:
1kg μύδια (με το κέλυφος),
1 ποτήρι ρύζι Καρολίνα,
1 ποτήρι ντομάτα χυμό(ή ντοματάκια ψιλοκομμένα)
,2ποτήρια νερό,
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα,
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
μισό ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος,
λάδι, λίγο ζάχαρη,
πιπέρι, και αλάτι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε τα μύδια(τα τρίβουμε με βούρτσα από έξω και τραβάμε την τρίχα από δίπλα) και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, με το καπάκι κλειστό τ' αφήνουμε για 5΄να αχνίσουν! Τα αφαιρούμε και τα κρατάμε σε μια πιατέλα.(όσα δεν άνοιξαν πετάξτε τα). Μέσα στην κατσαρόλα ρίξτε το λάδι και τσιγαρίστε το κρεμμύδι(να μην καεί,να μαράνει). Μετά ρίχνετε τα μύδια και κατόπιν όλα τα υλικά μας. Τ΄αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα ή μόλις δείτε το ρύζι μαλακό. (Αν χρειαστεί λίγο νεράκι, προσθέτουμε πάντα ζεστό, αλλιώς θα χάσει την βράσει του).
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου