ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010
ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
Υλικά για τη ζύμη:
- ½ κ. κάστανα βρασμένα
- 120 γρμ μαργαρίνη
- 120 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα
- 120 γρμ ζάχαρη άχνη
- Κονιάκ (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ, βάζουμε τα βρασμένα κάστανα και τα λιώνουμε με το χέρι μας.
Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη άχνη, τα ανακατεύουμε όλα αυτά καλά.
Παίρνουμε τον τρίφτη και τρίβουμε την κουβερτούρα μέσα στο μπωλ.
Προσθέτουμε και το βούτυρο λιωμένο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Άμα θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κονιάκ για τη μυρωδιά.
Παίρνουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω σε αυτή το μείγμα σε σχήμα κορμού (μακρόστενο).
Το τυλίγουμε καλά μέσα σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν σφίξει και παγώσει καλά, το βγάζουμε από το ψυγείο και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη.
Το σερβίρουμε σε φετούλες…
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου