ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010
ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Υλικά:
3 πακέτα πτί-μπέρ,
250gr μαργαρίνη,
250gr άχνη-ζάχαρη,
4 αβγά,
2 βανίλιες,
1+1/2 φλυτζάνι του καφέ λικέρ,
3-4 κουταλίες σούπας κακάο σε σκόνη.
Για την επικάλυψη:
125 gr κουβερτούρα,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη-άχνη,
1 αβγό
Χτυπάtε το βούτυρο μέχρι να γίνει άσπρο, προσθέτετεζάχαρη, αβγά, το μισό λικέρ, τη βανίλια και το κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει η κρέμα λεία.
Σπάτε τα πτί-μπερ σε μικρά κομμάτια, τα ραντίζετε με το υπόλοιπο λικέρ και τα ανακατεύετε με το μίγμα. Τα βάζετε σε μακρόστενη φόρμα στην οποία έχετε στρώσει αλουμινόχαρτο (για να βγει το γλυκό πιο εύκολα) και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Όταν παγώσει, το ξεφορμάρετε και το βάζετε σε μια πιατέλα.
Για την επικάλυψη: λειώνετε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα και το βούτυρο, προσθέτετε τη ζάχαρη και το αβγό, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να γίνει η σοκολάτα λεία.
Περιχύνετε την σοκολάτα πάνω από το γλυκό και το βάζετε στο ψυγείο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου