ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΛΛΙΑΡΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ





ΜΑΛΛΙΑΡΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΆ
250γρ. κασέρι
250γρ. ρεγκάτο
250γρ. γκούντα
500γρ. γάλα φρέσκο
3 αυγά
250γρ. κρέμα γάλακτος
250γρ. βούτυρο Αυστρίας αλατισμένο
1 πακέτο φύλλο καταίφι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι, βουτυρώνουμε καλά το ταψί και απλώνουμε από επάνω το 1/3 του καταιφιού. Βουτυρώνουμε ξανά και από επάνω, ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί και ρίχνουμε το μισό μείγμα των τυριών. Συνεχίζουμε πάλι με το 1/3 του καταιφιού, ξαναβουτυρώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί. τελειώνουμε με το καταίφι .Χτυπάμε σε ένα μπώλ το γάλα τα αυγά και την κρέμα και περιχύνουμε την τυρόπιτα. Την αφήνουμε να κάτσει για 25-30 λεπτά και ψήνουμε στους 175οC για 55 λεπτά .Όταν βγεi περιμένουμε περίπου 30 λεπτά να δέσουν τα τυριά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου