ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010
ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ
ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ
Υλικά
1 κουνέλι
100 γρ ελαιόλαδο
100 γρ βούτυρο
500 γραμμάτια κοκκάρι κρεμμύδι
300 γρ κάστανα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλαράκι δενδρολίβανο
Λίγο αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
Για την μαρινάδα
1 λίτρο κρασί
2 δαφνόφυλλα
1 ξύλο κανέλας
μαύρο πιπέρι σε κόκκους
γαρύφαλο σε κόκκους
μπαχάρι
Εκτέλεση
Μαρινάρετε το κουνέλι μία ολόκληρη νύχτα . Σε μία κατσαρόλα τοποθετείτε το ελαιόλαδο και το βούτυρο . Ροδίζετε τα κρεμμυδάκια, και μετά τα κάστανα ξεχωριστά, Τοποθετείτε τα κάστανα σε στραγγιστό τρυπητήρι. Ρίχνετε στο λάδι το κουνέλι με τα κρεμμύδια πάλι. Μόλις ροδίσει το σβήνετε με την μαρινάδα του. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και το αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά. Μετά ρίχνετε το σκόρδο και το δενδρολίβανο . Συνεχίζετε ο ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά Ρίχνετε και το λίγο αλεύρι. Δέκα λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο προσθέτετε τα κάστανα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου