ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

ΡΟΞΑΚΙΑ


ΡΟΞΑΚΙΑ

Υλικά

1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια ψύχα ψιλοκομμένα
3 αυγά
2 κουτάλια της σούπας κακάο
2 κουτάλια του γλυκού μπέικιν
1 κύβο μαγιάς
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Αλεύρι

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1/2 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλλα

Εκτέλεση
Βάζετε το λάδι, το γάλα, τα αυγά και τα κτυπάτε με το χέρι. Προσθέτετε το μπέικιν, καρύδια, μαγιά και ξύσμα πορτοκαλιού και τα διαλύετε καλά. Προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε τη ζύμη. Διαλύετε το κακάο σε νερό, χωρίζετε περίπου το 1/3 της ζύμης, προσθέτετε το κακάο και ζυμώνετε ξανά. Πλάθετε την άσπρη ζύμη και ανοίγετε φύλλο πάχους 1/2 εκ. Ανοίγετε τη ζύμη του κακάο σαν χοντρό κορδόνι και το τοποθετείτε πάνω στο άσπρο φύλλο, τα τυλίγετε σε ρολό και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Τα τοποθετείτε στο ταψί και τα ψήνετε στους 250 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Σιρόπι
Βράζετε τα υλικά σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα ροξάκια και τα σιροπιάζετε αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου