ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010


ΓΛΥΚΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

Υλικά

1 κιλό δαμάσκηνα
1 κιλό ζάχαρη
Αμύγδαλα
Ασβεστόνερο
Χυμό από ένα λεμόνι
Διαδικασία

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα δαμάσκηνα και αφαιρείτε το κουκούτσι τους . Καθαρίζετε τη φλούδα τους προσεκτικά Διαλύετε σε μια λεκάνη μια κουταλιά ασβέστη με 1 λίτρο νερό και τοποθετείτε μέσα τα δαμάσκηνα για μια ώρα. Ξεπλένετε τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε να στεγνώσουν πάνω σε μια πετσέτα.
Βάζετε ένα αμύγδαλο μέσα σε κάθε δαμάσκηνο.
Σε μεγάλη κατσαρόλα τοποθετείτε τη ζάχαρη εναλλάξ με τα δαμάσκηνα και αφήνετε για 12 ώρες.
Βράζετε το γλυκό αφαιρώντας τον αφρό με τρυπητή κουτάλα.
Αφαιρείτε τα δαμάσκηνα από την κατσαρόλα και δένετε το σιρόπι, Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ξαναβάζετε μέσα τα δαμάσκηνα.
Τοποθετείτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου