ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΚΟΥΚΙΑ


ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΚΟΥΚΙΑ



Υλικά

1 ½ κιλό κουκιά φρέσκα ή κατεψυγμένα
6 αγκινάρες
1 κούπα λάδι
8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι - πιπέρι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίστε τις αγκινάρες έτσι ώστε να μείνουν μόνο οι κούπες, κόβοντας και αφαιρώντας όλα τα φυλλά και το χνούδι από το κέντρο. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει, ρίξτε και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέστε τα κουκιά, τις αγκινάρες, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και 1 κούπα ζεστό νερό. Σκεπάστε και σιγοβράστε ώσπου να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους. Κατεβάστε τα από τη φωτιά και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού. Κουνήστε την κατσαρόλα, να πάει παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου