ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010
ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
1 κουνέλι τεμαχισμένο
1 κιλό κρεμμύδια
2 κρεμμύδια μέτρια
4 φύλλα δάφνης
4 σκελίδες σκόρδο
φυλλαράκια δεντρολίβανου (6-8)
μπαχάρι
1 κουτί στοματάκια κομμένα
λίγη ζάχαρη (1/2 κουταλάκι)
ξηρό κόκκινο κρασί (1 φλυτζανακι του καφέ)
αλάτι
πιπέρι
πιπέρι σε κόκκους (4-8)
1/2 μπουκάλι ξύδι
Μουλιάζετε το κομμένο σε φέτες κουνέλι μέσα σε ένα μείγμα με ξύδι και νερό στα οποία προσθέτετε τα φύλλα δεντρολίβανου 2 φύλλα δάφνης, 1 κρεμμύδι σε φέτες, 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες , αλάτι και πιπέρι. Αυτή είναι η μαρινάδα
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι με μια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένα. Βάζετε μέσα το κουνέλι (αφού το έχετε στραγγίξει) και το σοτάρετε, να πάρει χρώμα. Βάζετε 1 ποτήρι με νερό και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά. Πριν αρχίσει να "λιώνει" το κουνέλι, σε ένα άλλο τηγάνι βάζετε όλα τα κρεμμύδια (1 κιλό) ολόκληρα μαζί με μια σκελίδα σκόρδο ) και τα σοτάρετε. Τα στραγγίζετε από το λάδι και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με το κουνέλι. Εκεί θα βάλετε άλλα 2 φύλλα δάφνη, πιπέρι, τους κόκκους από πιπέρι, αλάτι, μπαχάρι, τα κομμένα ντοματάκια λίγη ζάχαρη και το κρασί. Σιγοβράζετε μέχρι ότου δέσει η σάλτσα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου