ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟ ΛΑΧΑΝΟ
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟ ΛΑΧΑΝΟ
ΥΛΙΚΑ
6οο γρ φύλλα από μαύρο λάχανο
1.5 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
½ φλιτζάνι πλιγούρι
½ φλιτζάνι λιαστέ ντομάτες
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισό μάτσα μαϊντανό
μισό μάτσο άνηθο
1 κουτάλι του γλυκού ρίγανη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκειά
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάτε τα λάχανα για 3-4 λεπτά σε νερό που βράζει. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν Ψιλοκόβετε όλα τα μυρωδικά τα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες και τα ανακατεύετε με το ρύζι και πλιγούρι Προσθέτετε το αλάτι τα μπαχαρικά το μισό ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι. Ανακατεύετε καλά την γέμιση κ. Στην συνέχεια γεμίζετε κάθε φύλλο του λάχανου και τυλίγετε σφικτά . Τα τοποθετείτε σε στρώσεις σε μία κατσαρόλα. Στην τελευταία στρώση τοποθετείτε ένα πορσελάνινο πιάτο . Ρίχνετε βραστό νερό και τα αφήνετε να σιγοοβράσουν για μία ώρα περίπου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου