ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ


ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ



Υλικά
300 γρ. γλυκιά ζύμη για τάρτες
1 κουταλιά βούτυρο σε κομματάκια και βούτυρο για τη φόρμα
3 ξινόμηλα, καθαρισμένα και κομμένα
1 κουταλιά κανέλα
200 γρ. ανοιχτή καστανή ζάχαρη
1 αυγό και 2 κρόκους αυγού
120 γρ. κρέμα γάλακτος (ελαφριά χτυπημένη)
σαντιγί
ζάχαρη άχνη για γαρνιτούρα

Εκτέλεση
Στρώνετε τη ζύμη σε μια φόρμα για τάρτες 25 εκ. ελαφριά βουτυρωμένη. Τρυπάτε τη ζύμη με το πιρούνι σε αρκετά σημεία για να μη φουσκώσει πολύ και τη βάζετε στο ψυγείο όση ώρα ετοιμάζετε τη γέμιση.
Βάζετε σε κατσαρόλα τα μήλα με 2 κουταλιές ζάχαρη, 2-3 κουταλιές νερό και τα σιγοβράζετε ώσπου να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε μισό κουταλάκι κανέλα και ανακατεύετε. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα τοποθετείτε στον πάτο της ζύμης.
Χτυπάτε σε μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αυγά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, την υπόλοιπη κανέλα και ανακατεύετε. Σκεπάζετε τα μήλα με το μείγμα της ζάχαρης, σκορπίζετε από πάνω το βούτυρο και ψήνετε την τάρτα στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Πασπαλίζετε αν θέλετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε την τάρτα με σαντιγί ή ξύσμα λεμονιού.
Πηγη epithimies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου