ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010
ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ
ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ
Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι ταχίνι
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι κοπανισμένα καρύδια
μισό φλιτζάνι μαρμελάδα ροδάκινο
ζάχαρη άχνη
ανθόνερο
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέηκιν πάουντερ. Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε. Διαλύετε το νερό στο μέλι. Κάνετε ένα λάκκο στο αλεύρι και ρίχνετε το μέλι. Φτιάχνετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Ανοίγετε κάθε μπαλάκι με τον πλάστη στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου.
Ανακατεύετε τα καρύδια τις σταφίδες και την μαρμελάδα. Βάζετε την γέμιση σε κάθε «πιατάκι», και το κλείνετε ώστε να πάρει το σχήμα μισοφέγγαρου . Ψήνετε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου