ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010
ΚΕΜΠΑΜΠ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΚΕΜΠΑΜΠ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Υλικά
1 κιλό κιμάς από κοτόπουλο
1,5 πράσο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
μισό κουτάλι γλυκού κύμινο σκόνη
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κρόκοι αυγών
2-3 σταγόνες ταμπάσκο
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για την σάλτσα
250 γρ πιπεριές φλωρίνης
1 κουταλιά της σούπας σπόροι κόλιανδρου
1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτές
αλάτι πιπερι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σωτάρετε στο ελαιόλαδο το πράσο για λίγα λεπτά προσθέτετε και το σκόρδο. Πλάθετε τον κιμά και βάζετε τα σωταρισμένα υλικά μαζί με το μαϊντανό το κύμινο, το ταμπάσκο , το ξύσμα και τους κρόκους και αλατοπιπερώνετε . Ζυμώνετε το μίγμα καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα για να σφίξει. Μετά πλάθετε σουτζουκάκι. Βράζετε για 20 λεπτά τις πιπεριές Φλωρίνης
Αλέθετε τους σπόρους κόλιανδρου σε σκόνη , προσθέτετε τις πιπεριές, το ζουμί τους , το λάδι, τον πελτέ, το αλατοπιπερώνετε και τα πολτοποιείτε. Ρίχνετε την σάλτσα πάνω
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου