ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΟΔΙ


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΟΔΙ



ΥΛΙΚΑ

•½ ρόδι
•200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
•1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
•50 mlκρέμα γάλακτος, μπορεί να είναι και λάιτ
•½ κουταλάκι του γλυκού, κοπανισμένο κόλιαντρο
•½ κουταλάκι του γλυκού, κανέλα
•Φορμάκια για σοκολατάκια ή λαδόκολλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ
• 100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
• 25 ml κρέμα γάλακτος
• 1/2 κουταλάκι βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε το ρόδι να το έχετε έτοιμο. Σε μπεν μαρί ή σε διπλή κατσαρόλα λιώνετε τη μαύρη σοκολάτα και μόλις αρχίσει να λιώνει βάζετε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Κοπανίζετετον κόλιαντρο και τον προσθέτετε στη λιωμένη σοκολάτα, καθώς και την κανέλα και το ρόδι και ανακατεύετε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Εάν έχετε τα φορμάκια σιλικόνης τα γεμίζετεή με ένα κουτάλι βάζετε κουταλιές σε ένα δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα.
Τα βάζετε στην κατάψυξη περίπου δύο ώρες και μετά ξεφορμάρετε Ρίχνετε την λευκή σοκολάτα του στολίσματος χτυπημένη με την κρεμα γάλακτος και το βούτυρο
. Τα ξαναβάζετε στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθεί και η λευκή σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου