ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΩΦ



ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΩΦ
1 κιλό μοσχάρι φιλέτο
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κλωνάρι σέλινο (προαιρετικό)
1ποτήρι λευκό κρασί
500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
1/2 κούπα μουστάρδα
200 γρ κρέμα γάλακτος (ή 100 γρ κρέμα & 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
κους κους και πληγούρι για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρετε στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε το μοσχάρι κομμένο σε λεπτές μακριές λωρίδες και αφήνουμε να ροδίσει καλά. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε 3-4 ποτήρια ζεστό νερό (τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας), αλάτι, πιπέρι κι ένα κλωνάρι σέλινο και αφήνετε να πάρει βράση. Όταν μαλακώσει λίγο το μοσχάρι, αφαιρείτε το σέλινο, προσθέτετε τη μουστάρδα και τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες και συνεχίζετε το βράσιμο. Μόλις πιει το νερό του, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε με κους κους και πληγούρι, τα οποία έχουμε βράσει χωριστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου