ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ


ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΣΤΑ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ

Υλικά

2 κιλά γουρουνόπουλο (μπούτι ή χεράκι με σπάλα)
½ ποτήρι ελαιόλαδο
λεμονόφυλλα φρέσκα
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά το κρέας και το χαράζετε σε διάφορα σημεία. Στις σχισμές αυτές, βάζετε αλατοπίπερο, λεμόνι και λεμονόφυλλα. Στρώνετε τα λεμονόφυλλα σε ένα ταψί αλατίζετε το γουρουνόπουλο και το τοποθετείτε με την πέτσα του προς τα κάτω. Ψήνετε στους 180°C για 3 ώρες και στη συνέχεια γυρνάτε το κρέας από την άλλη πλευρά . Ψήνετε για μία ώρα ακόμη ώσπου να ροδοκοκκινίσει. Αφαιρείτε τα λεμονόφυλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου