ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ



ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

Υλικά:
600 γρ χοντροκομμένο καρύδι
600 γρ φύλλο μπακλαβά
λίγη κανέλλα και γαρύφαλλο τριμμένα
φρέσκο βούτηρο για τα φύλλα

Για το σιρόπι
1200 γραμ ζάχαρη 1 ποτήρι γλυκόζη
4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:
Ρίχνετε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις. Το αφήνετε να κρυώσει.
Βουτυρώνετε το ταψί και βάζετε 2 φύλλα. Μετά πασπαλίζετε μερικά καρύδια ανακατεμένα με κανέλλα και γαρύφαλο και προσθέτετε ένα ένα φύλλο βουτυρώνοντας και πασπαλίζοντας καρύδια. Βάζετκαι το τελευταίο φύλλο, χαράζετε τον μπακλαβά και τον ψήνετε καλά σε μέτριο φούρνο. Όταν ψηθεί ρίχνετε το σιρόπι κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου