ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ




1 κιλό σουπιές
1-1½ κιλό σπανάκι
½ κούπα ελαιόλαδο
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
300 γρ. φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
χυμό από 1-1½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε πλένετε 3-4 φορές το σπανάκι και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζετε τις σουπιές, τις κόβετεσε μικρά κομμάτια και τις βάζετε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τη ντομάτα.
Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρετε τα πράσα και το ξερό κρεμμύδι.
Στη συνέχεια προσθέτετε τις σουπιές, τις σοτάρετε λίγο, προσθέτετε τη ντομάτα, τη σοτάρετε 3-4 λεπτά και σβήνετε με το χυμό λεμονιού.
Αφήνετε να βράσει η σουπιά στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς να προσθέσετε νερό.
Όταν ψηθεί η σουπιά προσθέτετε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται, και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.
Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.





(

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου