ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
400 γρ φασόλια γίγαντες
150 γρ λουκάνικα χωριάτικα
2 σκελίδες σκόρδου
1 ξυλαράκι κανέλας
1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
μισό κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
χυμός από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι .
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδι μουλιάζετε τους γίγαντες σε νερό. Τους βράζετε σε αλατισμένο νερό για είκοσι λετπά ξαφρίζοντας. Αλλάζετε το νερό και επαναλομβάνετε την διαδικασία άλλες δύο φορές . Σε ένα τηγάνι σωτάρετετο σκόρδο, την κανέλα το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Ρίχνετε και το λουκάνικο και συνεχίζετε το σωτάρισμα για λίγα λεπτά . Αδειάζετε σε ένα πυρέξ τους γίγαντες Ρίχνετε το μίγμα αφού αφαιρέσετε το ξυλάκι της κανέλας . Αναμιγνύετε το χυμό πορτοκαλιού με λίγο λάδι και αλατοπίπερο και περιχύνετε. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και το ψήνετε για 45 σε μέτριο φούρνο
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου