ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011
ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ
ΥΛΙΚΑ
κισ λορεν
Για τη ζύμη
* 250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 125 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
* 3 με 4 κουταλιές σούπας κρύο νερό
<Για τη γέμιση
* 250 γρ. κασέρι
* 250 γρ. έμμενταλ ή γκούντα
* 200 γρ.ψιλοκομμένο μπέϊκον
* 3 αυγά
* 250 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι και κόβουμε μικρά κυβάκια το βούτυρο.
Τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να έχουμε μια ζύμη όλο τρίμματα.
Κατόπιν ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το κρύο νερό μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά από 1 ώρα βγάζουμε τη ζύμη και την βάζουμε στο κέντρο μιας ελαφρά βουτυρωμένης ταρτιέρας με διάμετρο 30 εκ.Σπρώχνουμε με τα χέρια μας και απλώνουμε τη ζύμη σε όλο το σκεύος προσέχοντας να την ανασηκώσουμε για να καλύπτει και τα πλάγια του ταψιού.
Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέϊκον να καλύψει όλο τον πάτο της ταρτιέρας.
Από πάνω ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά πάνω από τα τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου