ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια ζάχαρη
τη φλούδα απο ένα πορτοκάλι
1/2 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπωλ, χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη και το γιαούρτι.
Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα, τις βανίλιες και το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το φύλλο κρούστας στο κέντρο, στα 4, σχηματίζοντας σταυρό.
Παίρνουμε ένα ένα φυλλαράκι και το τσαλακώνουμε στα χέρια μας, όπως ένα φύλλο χαρτί.
Το ρίχνουμε μέσα στο υγρό μίγμα μας. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Κατά διαστήματα, ανακατεύουμε ελαφρά τα φύλλα στο μίγμα, ώστε να ενσωματώνονται.
Μόλις τελειώσουν τα φύλλα και τ' ανακατέψουμε καλά, ώστε να καλυφθούν απο το μίγμα μας, τα ρίχνουμε σε λαδωμένο πυρέξ και τα στρώνουμε ομοιόμορφα ψήνουμε στος 180 για 40 λεπτά. Οταν κρυω΄σει ρίχνουμε και το σιρόπι
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου