ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011
ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ
ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ
μπούτι γουρουνόπουλο 2 ½-3 κιλά περίπου
2 κρεμμύδια
3 καρότα
1 κομμάτι φύλλο δάφνης
2 γαρύφαλλα
½ κουτ.γλυκού δεντρολίβανο
½ μπουκάλι μπίρα
αλάτι, πιπέρι
Για το λάχανο, 1 κιλό περίπου
200γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι
12 κάστανα ξεφλουδισμένα
αλάτι, πιπέρι
1 γαρύφαλλο
2 κόκκους μπαχάρι
1 πολύ μικρό κομμάτι κανέλα
2 κουτ. ξίδι
1 πορτοκάλι, το χυμό και το ξύσμα
3 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα του ψητού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράσσετε την πέτσα στο πάνω μέρος του κρέατος σε ρόμβους και το αλατοπιπερώνετε. Το τοποθετείτε με τους ρόμβους προς τα πάνω σε σκεύος φούρνου, πρόσθετε τα χοντροκομμένα λαχανικά, τα μπαχαρικά και περιχύνετε το κρέας με την μπίρα. Σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι του και το τοποθετείτε στο προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C.
Ψήνετε το κρέας σκεπασμένο 2 ώρες περιχύνοντας το κατά διαστήματα με το ζωμό. Βγάζετε το καπάκι και αφήνετε την πέτσα 10-15 λεπτά να ξεροψηθεί. Ψιλοκόβετε το λάχανο, το πλένετε και το στραγγίζετε.
Λειώνετε το μπέικον σε κατσαρόλα και προσθέτετε το λάχανο μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το αφήνετε να σιγοβράσει 1 ώρα περίπου.
Πριν το σερβίρετε, προσθέτετε τη σάλτσα του ψητού
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου