ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΟΞΑΠΟΔΩ


ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΟΞΑΠΟΔΩ

2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κίτρινο κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
2 μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζάνι χυμός ανανά
χυμός 3 πορτοκαλιών
4 κουταλιές χυμός λάιμ (περίπου από 2 λάιμ)
1/4 φλιτζάνι κόλιαντρο φρέσκο κομμένο
2 καυτερές πιπεριές (Jalapeno ή 1 Habanero τσίλι), ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
2 κουταλάκια ανάλατο βούτυρο
500 γρ. φετουτσίνι
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσοκοπανισμένο


Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την κόκκινη πιπεριά. Προσθέτουμε τις μπανάνες, τον χυμό ανανά και τον χυμό πορτοκαλιού. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι μπανάνες. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λάιμ, τον κόλιαντρο, την καυτερή πιπεριά και 3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα. Αναμιγνύουμε καλά.
3. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό και από πάνω το υπόλοιπο τυρί και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου