ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΜΜΕΝΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ


ΚΑΜΜΕΝΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Υλικά
• 1 λίτρο γάλα
• 1 ½ κούπα νερό
• ½ κούπα ρύζι γλασέ
• 1 κούπα ζάχαρη
• 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 πρέζα μαστίχα σε σκόνη

Εκτέλεση
1. Ξεπλένουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι. Βάζουμε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε καλά.
2. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
3. Χωρίζουμε 1/4 κούπας γάλα και διαλύουμε σ' αυτό το κορν φλάουρ και τη μαστίχα. Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα με το ρύζι.
4. Ανακατεύουμε, και σιγοβράζουμε επί 20'.
5. Ρίχνουμε το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει το μίγμα ελαφρά, 5'-8' περίπου.
6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το μίγμα σε 6 πυρίμαχα μπολάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί βαθύ που το έχουμε γεμίσει με νερό.
7. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C μέχρι να καψαλιστεί η πέτσα. Τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου