ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Υλικά
500 γρ μύδια
300 γρ χτένια
150 γρ καραβίδες καθαρισμένες
200 γρ καλαμάρια
300 γρ φαγκρί
300 γρ ξιφία
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
Ψωμί χωριάτικο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το σκόρδο με τον μαϊντανό . Σωτάρετε το μισό μείγμα σε 4 κουταλιές λάδι. Προσθέτετε τα μύδια και τα χτένια και τα αφήνετε να ανοίξουν σε δυνατή φωτιά. Περνάτε από ένα σουρωτήρι το ζουμί και το ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τα καλαμάρια ψιλοκομμένα , τις αχιβάδες , το φαγκρί και τον ξιφία , Μόλις πάρουν βράση προσθέτετε τις καραβίδες , τα μύδια και τα χτένια, Βγάζετε τα ψάρια αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκκαλα τα ψιλοκόβετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με μαϊντανό και σκόρδο. Αδειάζετε την σούπα σε μπολ γαρνίρετε με ελαιόλαδο και σερβίρετε με ψωμί φρυγανισμένο
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου