ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
ΝΤΟΛΑΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Υλικά:
1 κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
3 κουτ. Ελαιόλαδο
2 κουτ. ψιλοκομμένος Μαϊντανός
2 κουτ. ψιλοκομμένος άνηθος
150 γρ. Ρύζι Καρολίνα
60 Αμπελόφυλα
100 γρ. Ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ζεστό Νερό
1 Αυγό
1 κουτ. γλ. Κορνφλάουρ
2 λεμόνια στιμένα (χυμός)
Εκτέλεση : Σε μπολ βάζετε τον κιμά, το λάδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Ζεματίζετε για 1-2 λεπτά τα αμπελόφυλλα και τα στραγγίζετε. Τα απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια με τη γυαλιστερή όψη προς τα κάτω και βάζετε επάνω από 1 κουτ. γλ. γέμιση. Γυρίζετε προς τα μέσα τα 2 πλαϊνά και περιχύνετε με το λάδι και το νερό, τα σκεπάζετε με ρηχό πιάτο (για να μην ανοίξουν), βάζετε καπάκι και σιγοβράζετε για 45-50 λεπτά να μείνουν με το ζουμί τους. Σε κατσαρολάκι αδειάζετε το ζουμί από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κορνφλάουρ και τον χυμό λεμόνι. Σιγοβράζετε να πήξει η σάλτσα, βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το αυγό, ανακατεύετε γρήγορα και αφήνετε να βράσει για 1 λεπτό. Τοποθετέιτε τα ντολμαδάκια σε πιατέλα, περιχύνετε με το αυγολέμονο και σερβίρετε
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου