ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011
ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΑΛΑΤΑ
ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΑΛΑΤΑ
200 γρ. άσπρα φασόλια ξερά, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
1 κλαράκι δενδρολίβανο
1/3 - 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό ελαιόλαδο
2 γεμάτες κ. σούπας μαϊντανό
8 - 10 τοματίνια, κομμένα στην μέση
2 κ. σούπας ξίδι λευκό balsamico
μη ραφιναρισμένο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αποβραδίς μουλιάζετε τα φασόλια και την επομένη τα βράζετε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε μέχρι να κρυώσουν καλά.
Καθαρίζετε τα σκόρδα, πλένετε το δενδρολίβανο και το στεγνώνετε καλά. Σε ένα μικρό τηγάνι με χοντρό πάτο, ρίχνετε το μισό από το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσετε, τα σκόρδα ολόκληρα και το κλωναράκι από το δενδρολίβανο. Ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να σοταριστούν ελαφρά τα υλικά σας. Τραβάτε το τηγάνι από την φωτιά και το αφήνετε στο πλάι, ούτως ώστε το ελαιόλαδο να κρυώσει εντελώς, μαζί με τα υλικά που του προσθέσατε.
Κόβετε τα τοματίνια, τα ανακατεύετε σε ένα μπολ με τα κρύα φασόλια, τον μαϊντανό, τις δυο κουταλιές ξίδι και ρίχνετε το αρωματικό λάδι -χωρίς τα σκόρδα και το κλωναράκι δενδρολίβανου. Αλατίζετε, πιπερώνετε και προσθέτετε στην σαλάτα και το υπόλοιπο ωμό ελαιόλαδο. Ανακατεύετε, ελέγχετε για αλάτι και σερβίρετε...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου