ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΝΕΣ ΚΑΦΕ




Υλικά
2κούπες (περίπου 400 ml) φρέσκο γάλα
1 κούπα (περίπου 200 ml) πηχτή κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα (περίπου 100 gr) ζάχαρη άχνη
3 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού nescafe


Εκτέλεση
Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη μέσα σε μια λεκάνη. Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι η κρέμα να γίνει σαντιγί. Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το φρέσκο γάλα και το ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει ζεστό. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε το γάλα να βράσει ή να φτάσει στο σημείο βρασμού. Μόλις αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το νες καφέ μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως ο καφές. Εν συνεχεία αδειάζουμε το ζεστό γάλα μέσα στη λεκάνη με τη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα.Αδειάζουμε το κρύο μείγμα στην παγωτομηχανή και ετοιμάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της. Μόλις ετοιμαστεί το παγωτό, το ρίχνουμε σε ένα δοχείο και το φυλάμε στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου