ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Σάββατο 18 Ιουνίου 2011
ΟΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΨΑΡΑ
1 /2 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεσαίο κρεμμύδι πολτοποιημένο.
1/2 κιλό τομάτες πολτοποιημένες ή κονκασε τομάτας κονσέρβα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι καγιέν
1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί αρετσίνωτο
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες απο το κέλυφος τους κατά το ήμισυ, ωστε να μείνει το κέλυφος του κεφαλιού. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι τεφάλ. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις γαρίδες και τηγανίζουμε ελαφρά ωσπου να ροδίσουν οι σκελίδες του σκόρδου. Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Πετάμε το σκόρδο. Ρίχνουμε στο τηγάνι το πολτοποιημένο κρεμμύδι και τις τομάτες αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει. Λίγο πριν δέσει προσθέτουμε τις γαρίδες, βράζουμε για 5 λεπτά αφού προσθέσουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου