ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ




• 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μπουκιές
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. αλεύρι
• 2 πράσινες πιπεριές
• 1 ντομάτα
• 1 φέτα τυρί
• 3 πατάτες
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 φλ.λάδι
• 2 φλ.νερό
• Για τη Μπεσαμελ:
o 2 κ.σ. βούτυρο
o 150 γρ.αλεύρι
o 2 φλ. γάλα
o 150γρ. κεφαλοτύρι
o 2 κρόκοι αυγών
o αλάτι
o άσπρο πιπέρι

Σωτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέστε το κρέας. Ροδίστε το καλά και προσθέστε αλάτι, πιπέρι, νερό, αλεύρι και τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια. Αφήστετο να βράσει σε σιγανή φωτιά για 40λεπτά περίπου.

Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε τις πιπερίες, την ντομάτα κομμένη σε ροδέλλες και την φέτα τυριού.

Μετά αδειάστε όλο το μείγμα σε πήλινο σκεύος και στρώστε απο πάνω την μπεσαμέλ.

Τέλος ραντίστε την με λίγο βούτυρο και ψήστε σε φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Mπεσαμέλ

Σε κατσαρολάκι λειώνουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύομε καλά να διαλυθεί. Προσθέτουμε το γάλα κρύο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμελ. Μετά βγάζουμε το κατσαρολάκι απο την φωτιά.

Χτυπάμε ελαφριά τους κρόκους των αυγών, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και κεφαλοτύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου