ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Κυριακή 19 Ιουνίου 2011
Zorza (θορθα)-ισπανικη συνταγη απο την Γαλικία
Υλικά
1/2 κιλού χοιρινό, καλύτερα χωρίς πολλά λίπη
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά (αν μας αρέσει η πικάντικη, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη)
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλιά αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Το τοποθετούμε σε ένα τάπερ με το φύλλο δάφνης ολόκληρο. Λιώνουμε στο γουδί τα σκόρδα με το αλάτι, αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο, την πάπρικα και τη ρίγανη. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο κρέας και το ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι το κρέας να πάρει το χρώμα της πάπρικας. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον δυο μέρες, ανακατεύοντας πότε-πότε. Αφού περάσουν οι δυο μέρες, το τηγανίζουμε σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε με κρεμμύδια για να φτιάξουμε πίτα ή με τηγανητά αυγά, πατάτες και μαρουλοσαλάτα είναι πολύ νόστιμη.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο Recetas de la cocina familiar gallega της Matilde Felpeto Lagoa (Nigra Trea, 2006).
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου