ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ (ΒΑΣΚΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)



Η συνταγή που ακολουθεί είναι του Βάσκου μάγειρα Karlos Arguiñano από το βιβλίο του Pintxos y tapas (Bainet media, 2005).


Για 4 πίντσο

Υλικά:
½ μελιτζάνα
8 αποξηραμένες ντομάτες
8 αντζούγιες από κονσέρβα
νερό
παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
4 φέτες ψωμί
Εκτέλεση:

Βάλε τις αποξηραμένες ντομάτες σε ένα μπολ, κάλυψέ τες με νερό και άφησέ τες να μουλιάσουν για 30 λεπτά. Αφαίρεσε το νερό, στράγγιξέ τες και βάλ’ τες σε άλλο μπολ καλυμμένες με λάδι. Μπορείς να τις διατηρήσεις έτσι για μέρες.

Κόψε τη μελιτζάνα σε ροδέλες. Αλατοπιπέρωσέ τες και τηγάνισέ τες σε απαλή φωτιά και από τις δυο πλευρές σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Βγάλ’ τες και στράγγιξέ τες σε ένα πιάτο όπου έχεις τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για να σερβίρεις, τοποθέτησε πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού μια ροδέλα μελιτζάνας, δυο ντομάτες και δυο αντζούγιες.

Berenjena con tomates deshidratados y anchoas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου