ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΜΗΛΑ




Υλικά
2 μεγάλα κόκκινα μήλα
1 φύλλο σφολιάτα
¾ φλυτζανιού ζάχαρη
¾ φλυτζανιού τριμμένη φρυγανιά
2-3 κουταλάκια κανέλλα
2 κουταλάκια μοσχοκάρυδο
½ φλυτζάνι χοντροτριμμένα καρύδια (αυτή τη φορά δεν είχα και δεν έβαλα)
½ φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε βαθύ μπολ και τα ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα καρύδια, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, τις σταφίδες και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε. Έχουμε ήδη ξεπαγώσει τη σφολιάτα. Την απλώνουμε στον πάγκο εργασίας και αδειάζουμε μέσα, κατά μήκος, το μίγμα των μήλων. Τυλίγουμε σε ρολό, φροντίζοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες, βρέχοντας με τα χέρια μας τη σφολιάτα για να κολλήσει καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 40-45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου