ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Παρασκευή 22 Απριλίου 2011
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ
1/5 κιλό συκωτάκια από κατσίκι ή αρνί 2-3 μαρούλια μεγάλα και τρυφερά
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
χυμό από 2-3 λεμόνια
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
•λάδι
Εκτέλεση
Αρχικά πλένουμε καλά τα συκωτάκια και τα χορταρικά. Κόβουμε τα συκωτάκια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε να σωταρισθούν στην κατσαρόλα χωρίς λάδι για να φύγουν τα υγρά τους. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε λάδι και τα σοτάρουμε πάλι .Αφού σωταρισθούν τα βγάζουμε και σοτάρουμε τα χορταρικά ανακατεύοντας σιγά σιγά. Εφόσον τελειώσουμε και με τα μαρούλια ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα συκωτάκια ,το αλατοπίπερο και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν σε λίγους βαθμούς. Τα μαρούλια να είναι λίγο χονδροκομμένα για να μη λιώσουν. Επίσης καλύτερα να κουνάμε κατά διαστήματα την κατσαρόλα και οχι να ανακατεύουμε το φαγητό για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο ετοιμάζουμε την σάλτσα αυγολέμονο όπως την ετοιμάζουμε για όλα τα φαγητά και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα την οποία κουνάμε ελαφρά για να μην κοψει
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου