ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ




Συστατικά
1 εντεριά αρνίσια πλυμένη
1 συκωταριά αρνιού με τα γλυκάδια της
σκόρδο τριμένο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λάδι
χυμό λεμονιού
καλαμάκια ξύλινα η μεταλλικά


Εκτελεση

Αφού έχετε πλύνει και στραγγίσει καλά τα εντεράκια, κόβετε και την συκωταριά σε μικρά κομματάκια, τα πασπαλίζετε με σκόρδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι. Παίρνετε ξυλάκια που φτιάχνουμε τα σουβλάκια και περνάτε τα εντόσθια κομματάκι-κομματάκι, και τα τυλίγετε σφιχτά με το εντεράκι, έτσι κάνετε και τα υπόλοιπα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τέλος τραβάτε το ξυλάκια από τα γαρδουμπάκια μας και τα στρώνετε στο ταψάκι, τα περιχύνετε με λεμόνι και λάδι, ρίχνετε και λίγο νερό και τα ψήνετε σκεπασμένα στην αρχή με αλουμινόχαρτο στους 200 βαθμούς, και λίγο πρίν το τέλος βγάζετε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε να πάρουν λίγο χρωματάκι χωρίς να μας καούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου