ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΠΟΥΡΓΕΤΟ




Μπουργιέτο
Παραδοσιακή Συνταγή Αιγίου

1.5 κιλό φρέσκος μπακαλιάρος
1 ποτήρι του νερού λάδι
2 φλυτζάνια χοντροκομμένο κρεμμύδι
1/3 φλυτζάνι χυμό λεμονιού
1 φλυτζάνι νερό
αλάτι - φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι.

Αλατοπιπερώστε τον μπακαλιάρο. Σε μια ρηχή αλλά ευρύχωρη κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και προσθέστε τα κρεμμύδια. Χαμηλώστε τη φωτιά και σωτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τη μισή ποσότητα από το χυμό του λεμονιού. Προσθέστε μισό φλυτζάνι νερό και σιγοβράστε τα κρεμμύδια για άλλα 15 λεπτά μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά. Τοποθετείστε τον μπακαλιάρο στην κατσαρόλα, πάνω από τη στρώση των κρεμμυδιών. Προσθέστε το υπόλοιπο λεμόνι και νερό και σιγοβράστε για 25 περίπου λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι. Η σάλτσα που θα γίνει από τα κρεμμύδια και τη ζελατίνη του ψαριού θα σας εντυπωσιάσει με την πυκνότητα της. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου