ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ


επιμέλεια ΜΑΙΡΗΣ ΛΑΓΑΝΑ



ΥΛΙΚΑ

* 75 γρ Αλεύρι
* 50 γρ Γάλα
* 150 γρ Βούτυρo
* 150 γρ Κουβερτούρα
* 3 κρόκοι αυγών
* Ασπράδια από 3 αυγά
* 150 γρ ζάχαρη
* Λίγο αλάτι
* 4 - 5 σταγόνες μαστιχέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε το βούτυρο μέσα στη κουβερτούρα αφού προηγουμένως το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, ανακατεύουμε ωσότου λιώσει.

Στη συνέχεια σε άλλο μπολ ανακατεύουμε 120 γρ ζάχαρη και του κρόκους, ρίχνουμε μέσα το μείγμα σοκολάτας, προσθέτουμε το γάλα , το αλεύρι , το αλάτι και ανακατεύουμε καλά

Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα και ενσωματώνουμε σιγά - σιγά με το μείγμα σοκολάτας προσθέτοντας το μαστιχέλαιο.

Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψάκι η φόρμα και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 45 - 50 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου