ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΜΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟ (ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΙΚΗΣ)




ΥΛΙΚΑ
200 γρ. τυρί κρέμα ( ή μασκαρπόνε)
250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
3 ροδάκινα κομπόστα + 2 ροδάκινα σε φέτες για να καραμελώσουμε
3-4 κ.σ. καστανή ζάχαρη + 4 κ.σ. για να καραμελώσουμε τα ροδάκινα και τους ξηρούς καρπούς
1 βανιλέτα (προαιρετικά)
3 κ.σ. αμύγδαλα και φουντούκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς με 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη και 1 κ.σ. νερό σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις η ζάχαρη γίνει καραμέλα, βγάζουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
Εάν έχουμε έτοιμη κομπόστα απλώς πολτοποιούμε στο multi τα 3 ροδάκινα.
Εάν είναι ωμά ροδάκινα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες.
Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με 1 φλ. ζάχαρη και 1 φλυτζ. νερό και τα βράζουμε σ' αυτό μέχρι να μαλακώσουν. Μετά, τα πολτοποιούμε όπως την έτοιμη κομπόστα.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη και προσθέτουμε το τυρί-κρέμα ή το μασκαρπόνε, τη βανιλέτα και τη ζάχαρη.
Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε και τον πολτό των ροδάκινων και χτυπάμε το μίγμα για λίγο.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1-2 ώρες έτσι ώστε η μους να σφίξει.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε σε φέτες τα υπόλοιπα 2 ροδάκινα και τα βάζουμε με τις άλλες 2 κ.σ. ζάχαρη στο αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Τα αφήνουμε μέχρι η ζάχαρη να γίνει καραμέλα και τα γυρίζουμε με προσοχή ώστε να καραμελωθούν καλά.
Μετά μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα ροδάκινα και τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου