ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Τρίτη 19 Ιουλίου 2011
ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Υλικά
**550 γρ. άπαχος αρνίσιος κιμάς
**ψίχα μιας φέτας ψωμιού
**2 κ.σ. χυμός λεμονιού
**1/2 κ.γ. αλάτι
**1/2 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
**1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
**1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος)
**1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
**1 κ.σ. θυμάρι
**1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
**2 κ.σ. λάδι για το άλειμμα
**100 γρ. ροκφόρ
Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το γκριλ στην υψηλότερη θερμοκρασία. Αναμιγνύουμε τον κιμά με την ψίχα του ψωμιού, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Χωριστά αναμειγνύουμε τα μυρωδικά με το βούτυρο.
Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 μερίδες, πλάθουμε κάθε μερίδα σε μπαλίτσα και με το δάχτυλό μας ανοίγουμε τρύπα σε καθεμία μια και βάζουμε μέσα λίγο βούτυρο με μυρωδικά. Την κλείνουμε καλά και ξαναδίνουμε στρογγυλό σχήμα στα μπιφτέκια. Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τέλος, βάζουμε από μια φέτα ροκφόρ πάνω σε κάθε μπιφτέκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί. Τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με ντοματοσαλάτα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου