ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

ΜΕΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ




ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι σόδα
900 γρ.µυζήθρα ανάλατη
1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού µέλι
4 αυγά
2-3 κουτ.κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυµώνουµε το αλεύρι µε ανάλογο νερό,
2 κουταλιές βούτυρο,λίγο αλάτι και 1 κουταλάκι σόδα να γίνει µια ζύµη σφιχτή την οποία αφήνουµε κατά µέρος.
Ζυµώνουµε σε λεκάνη τη µυζήθρα µε τη ζάχαρη, να ξεσβολιάσει η µυζήθρα.
Ρίχνουµε το µέλι, καθώς και µια χούφτα αλεύρι.
Σπάμε τα αυγά ένα-ένα,µέσα στη µυζήθρα,προσθέτουµε 2 κουτ.κανέλα και ανακατεύουµε καλά.
Ανοίγουµε τη ζύµη σε φύλλο (υπολογίζουµε το µέγεθός του έτσι ώστε να εξέχει από τα χείλη του ταψιού) και το στρώνουµε σε βουτυρωµένο ταψί.
Ρίχνουµε πάνω το µίγµα της µυζήθρας,να στρώσει σ’όλο το ταψί
(υπολογίζουµε το βάθος του ταψιού, έτσι που η µελόπιτα να πάρει ύψος δύο δάxτυλα)
και ψήνουµε σε µέτριο φούρνο,για µισή περίπου ώρα.
Όταν ψηθεί η πίτα, την πασπαλίζουµε ζεστή όπως είναι,
µε την υπόλοιπη κανέλα.
Όταν κρυώσει,την κόβουµε σε µπακλαβαδωτά κοµµάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου