ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011
ΜΥΔΙΑ ΝΤΟΛΜΑΣ (ΣΜΥΡΝΕΪΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
• 20 μεγάλα μύδια
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• ½ φλιτζάνι σταφίδες
• ½ φλιτζάνι κουκουνάρι
• 1 πρέζα κανέλα
• 1 κουταλιά πελτές ντομάτας (προαιρετικά)
• 1 φλιτζάνι νερό
• αλάτι, πιπέρι
• 150 γρ. ρύζι γλασέ
• 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 λεμόνι
Οδηγίες συνταγής
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, τις σταφίδες και το κουκουνάρι, τον πελτέ αν χρησιμοποιούμε και φυσικά αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το ρύζι για 20 λεπτάμέχρι να πιεί όλα τα υγρά του. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη για να έρθει σε θερμο κρασία δωματίου.
Αφού καθαρίσουμε τα μύδια από τα μουστάκια και τα πλύνουμε καλά, τα ανοίγουμε και μ' ένα κουτάλι τα γεμίζουμε με το ρύζι. Τα κλείνουμε με το άλλο κέλυφος και τα τοποθετούμε σ' ένα βαθύ τηγάνι το ένα δίπλα στο άλλο και τα υπόλοιπα από πάνω. Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τα μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε σε πιατέλα με ένα λεμόνι κομμένο στα τέσσερα για όποιον θέλει να προσθέσει.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου