ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΑΡΑΚΑ




Υλικά

2 αβγά

400 γραμ. κατεψυγμένο αρακά

120 γραμ. αλεύρι

λίγο γάλα

50 γραμ. τριμμένο τυρί έμενταλ

50 γραμ. ψιλοκομμένο μπέικον

λάδι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζετε τον αρακά χωρίς να τον ξεπαγώσετε, σε αλατισμένο νερό. Τον στραγγίζετε και τον βάζετε σ' ένα μπολ.

Χτυπάτε τα αβγά, προσθέτετε το αλεύρι και μετά το γάλα, ανακατεύοντας το μείγμα καλά για να μην σβολιάσει.

Προσθέτετε το έμενταλ, το μπέικον, αλάτι, πιπέρι και τον αρακά.

Ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα το λάδι και τηγανίζετε το μείγμα με τον αρακά. Φροντίστε να το ρίχνετε λίγο - λίγο στο σκεύος με ένα κουτάλι σούπας.

Αφού οι τηγανίτες ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές, τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν και να «στεγνώσουν» από το πολύ το λίπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου