ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ




ΥΛΙΚΆ

6 αγκινάρες φρέσκιες καθαρισμένες ή κατεψυγμένες
150 γραμμαρια κρεμε γάλακτος
30 γρ βούτυρο
1.2 φλιτζάνι κρασι λευκό
1 μικρό κρεμμύδι
1 και 1.2 Λεμόνι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπερι

Εκτέλεση
Βράζετε τις αγκινάρες για 5-6 λεπτά σε 750 γραμμάρια νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λεμονι . Τις στραγγίζετε και κρατάτε το ζουμί τους. Ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και σωταρετε το κρεμμύδι και τις αγγινάρεε. Σβηνετε με κρασί . Περιχυνετε με το ζουμί τους και βράζετε για 25 λεπτά. Ρίχνετε την κρεμα γαλακτος και συνεχίζετε για άλλα 15 λεπτά το μαγειρεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου