ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΚΕΗΚ ΣΟΥΜΑΔΑΣ



Υλικά:
1 πακέτο μαργαρίνη με ελαιόλοδο
1 μεγάλο φλυτζάνι ζάχαρη
1 μεγάλο φλυτζάνι σουμάδα
1 κοφτό κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική
3-4 σταγόνες εσάνς αμυγδάλου (
2-3 πικραμύδγαλα αλεσμένα σκόνη στο multi
2/3 πακέτου αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
1 κουταλάκι γεμάτο μπέϊκιν πάουντερ.
Σταφίδες ξανθιές (προαιρετικά).


Εκτέλεση
Αλέθετε στο multi τα πικραμύγδαλα. Την σκόνη τους την βάζετε μαζί με την βανίλια και μια κουταλιά σούπας από την ζάχαρη που θα βάλετε στο κέϊκ, σε μπολάκι τ' ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να σταθούν κανένα 10 λεπτο, για να ενωθούν τα αρώματά τους.
Βάζετε σε βαθύ μπολ, την μαργαρίνη (που την έχετε αφήσει απο νωρίς ν' έρθει σε θερμοκρασία δωματίου) και την χτυπάτε μαζί με την ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσει.
Στην συνέχεια προσθέτετε τα πικραμύγδαλα με την βανίλια, χτυπάτε ξανά μέχρι να ενωθούν στο προηγούμενο μείγμα. Και κατόπιν ρίχνετε το μπεϊκιν, το μισό αλεύρι και την μισή σουμάδα, χτυπάτε για να ενωθούν και στην συνέχεια το υπόλοιπο αλεύρι με την υπόλοιπη σουμάδα. Μέχρι να πάρετε τον επιθυμητό χυλό για το κέϊκ. Αν σας φανεί λίγο σφιχτός ο χυλός, προσθέστε λίγο χυμό της αρεσκείας σας.
Σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα που έχετε πασπαλίσει με λίγη ζάχαρη (ή αλεύρι) ρίχνετε τον μισό χυλό πασπαλίζετε σταφίδες, ρίχνετε και τον υπόλοιπο πασπαλίζετε σταφίδες βυθίζοντας τες ελαφρά μέσα στον χυλό μ' ένα μαχαίρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180 βαθμούς) μέχρι να ροδίσει το κεϊκ και το καλαμάκι ή το μαχαιράκι που θα βυθίσετε μέσα στο κέντρο του να βγαίνει στεγνό. Αφήνετε να κρυώσει στην σχάρα του φούρνου και μετά είστε έτοιμοι για κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου