ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΙΡΙΚΙ

8 μικρά φιρίκια όχι πολύ ώριμα ή 800 γρ καθαρισμένα
Νερό και χυμό λεμονιών
1 κιλό ζάχαρη
1 κλαράκι αρμπαρόριζα
Το χυμό από ένα λεμόνι
Ασπρισμένα αμύγδαλα
Διαδικασία
Πλένουμε καλά τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο αδειάζουμε το εσωτερικό τους
ε το εργαλείο καθαρισμού της πατάτας καθαρίζουμε τα φλούδια τους και τα τοποθετούμε σε νερό που έχουμε προσθέσει λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 400mL νερό μαζί με τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη .Προσθέτουμε τα μήλα και συνεχίζουμε το βρασμό για λίγα λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για 12 περίπου ώρες. Αν τα μήλα επιπλέουν έξω από το σιρόπι τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο.
Μετά την ανάπαυση τους αυτή τοποθετούμε πάλι στη φωτιά προσθέτοντας το κλαράκι της αρμπαρόριζας και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Μόλις δέσει το σιρόπι προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού κι αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα τοποθετώντας τα σε νερό που βράζει για 1-2 λεπτά και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο για να καβουρντιστούν ελαφρά.
Τοποθετούμε από ένα αμύγδαλο σε κάθε μήλο και τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου